בית חכם
פעם היינו מכניסים שכלולים תוך הבית, כדי לשפר את איכות חיינו. כיום, אנו לא מסתפקים בהכנסת שכלולים שונים כי אם שואפים להפוך את הבית כולו למערכת אחת גדולה וחכמה. איך קוראים למהלך הזה? בית חכם כמובן.
שליטה חכמה בבית שלכם :
אם זו תחילת הדרך שלכם ואתם עדיין לומדים את הנושא, בוודאי תרצו לדעת יותר על התקנת בית חכם ובכלל – מהו בדיוק הבית הזה שכולם מדברים עליו. הרעיון בגדול הוא להעניק לכם כמה שיותר שליטה על המרכיבים השונים באמצעות התקנים ממוחשבים ואמצעי שליטה מרחוק. איך עושים את זה: מתקינים פתרונות אלחוטיים, מתקנים מערך של חיישנים, אמצעי חווי ובקרה ונעזרים לאחר מכן באפליקציות לשליטה, לשימוש יום יומי.
כדי להבין עד הסוף מהן היכולות של הבית החכם נתאר כמה דברים שהוא יוכל לעשות עבורכם. בית היתר, הבית יוכל להדליק עבורכם את האורות, לפי רמת התאורה הרצויה ולפי תסריטים שהוגדרו. למשל "מצב תאורת ערב" או "מצב תאורת צפייה בסרט" או "מצב תאורה חסכוני". בבית החכם תוכלו בעזרת אפליקציה לפתוח דלת או להפעיל מרחוק את דוד החימום, את המיזוג או את מערכת האזעקה. תוכלו לשלב חיבור למצלמה, כך שבכל שעה תכלו להביט הביתה, ולראות מה קורה שם – גם אם אתם בעבודה, אם השארתם בייבי סיטר עם הילדים או אפילו אם אתם בחו"ל. בבית החכם ישנה שליטה מיטבית בפתרונות כגון תקשורת ובידור, מערכות השקיה, תאורה פנימית וחיצונית, הצללה וכן קישוריות למגוון מכשירי חשמל רצויים נוספים.
בניה והסבה :
יש שתי דרכים להגיע אל בית חכם. דרך ראשונה היא לרכוש בית שנבנה מלכתחילה בתור בית שכזה. דרך שניה היא לשפץ את הבית או להסב את המערכות השונות כך שבסופו של דבר מקבלים בית משודרג וחכם לכל דבר.
לצורך תכנון והתקנה נחוצים אנשי מקצוע שמכירים את המערכות וההתקנים. בדרך כלל יעשה את העבודה איש מקצוע בעל ידע בחשמל ובמערכות שליטה וניטור, כלומר חשמלאי בית חכם. אם אתם מכניסים הביתה את איש המקצוע הנכון, הוא יכול להציע לכם פתרונות חכמים ומתוכננים בדיוק לצרכים שלכם ולבית שלכם.